BICARO, onafhankelijk technisch beheer voor Vereniging van Eigenaren

BICARO begeleidt en adviseert Verenigingen van Eigenaren met betrekking tot het technisch beheer van het casco en collectieve installaties. Dit kan door een overeenkomst ‘Technisch Beheer’ tussen BICARO en de VvE, bestaande uit dagelijks-, contract- en planmatig onderhoud (of elementen hiervan).

Lees meer...

BICARO staat voor:

Begeleiden van de voorbereiding of uitvoering van onderhoudswerkzaamheden
Inspecteren van gebouwen en/of installaties
Controleren van offertes of uitgevoerde werkzaamheden
Adviseren over onderhoud
Rapporteren van geïnspecteerde delen, stand van zaken tijdens onderhoud
Ondersteunen in de ruime zin van het woord

Daarnaast is het ook mogelijk om BICARO als onpartijdig adviseur of bouwbegeleider in te huren voor bepaalde werkzaamheden, bijvoorbeeld voor advisering of begeleiding van planmatig onderhoud (zoals schilderwerk, dak vervanging etc.). Het maakt daarbij niet uit of het een grote of een kleine klus is. Samen bespreken en bepalen we de uit te voeren werkzaamheden en de mate van advisering en/of begeleiding.

Waarom BICARO?

BICARO geeft onafhankelijk advies aan VvE’s in de regio Haarlem, Amsterdam en omgeving en is op geen enkele wijze gebonden of gerelateerd aan onderhoudsbedrijven of aannemers. Hierdoor is er optimale keuzevrijheid en kan de opdrachtgever erop vertrouwen dat zijn belangen behartigd worden.

Door goed te luisteren en de behoefte te inventariseren zal advies gegeven worden over de te ondernemen vervolgstappen. Dit advies kan zowel mondeling alsook schriftelijk gegeven worden. Door de werkzaamheden en uitgebrachte offerte(s) te vergelijken kan er bepaald worden welk onderhoudsbedrijf de beste aanbieding heeft gedaan. Mijn streven is om arbeid en vergoeding, naar redelijkheid en billijkheid, in evenwicht te brengen.

In eerste instantie werk ik samen met de onderhoudsbedrijven die u wilt, indien u geen voorkeur heeft voor een bepaald onderhoudsbedrijf of niet weet welk bedrijf de werkzaamheden uit kan voeren, kan ik u verschillende onderhoudsbedrijven aanbevelen. De keuze is én blijft echter aan u als opdrachtgever!

Wie is Marcel van Horssen

Als technisch adviseur zie ik mezelf als een intrinsiek gemotiveerde generalist.
Een generalist met meer dan tien jaar ervaring en ruime kennis op het gebied van techniek, onderhoud en installaties.

Lees meer...

Techniek heeft mij altijd geïntrigeerd. Ik wil weten hoe zaken in elkaar zitten en hoe iets werkt. Dit motiveert mij om op onderzoek uit te gaan. Vroeger leidde dit er nog wel eens toe dat een apparaat vroegtijdig aan zijn einde kwam, maar tegenwoordig leidt het er toe dat ik nieuwe ontwikkelingen en innovaties volg en waar mogelijk toe kan passen in werk- en onderhoudsopdrachten. Het is inspirerend om te zien hoe nieuwe technieken, op de juiste wijze en deskundig toegepast, duurzaamheid kunnen vergroten en comfort kunnen verbeteren (en met bijkomend voordeel ook kosten kunnen verlagen).

Wat maakt dit werk voor mij leuk?
Het persoonlijk contact met het bestuur en bewoners, dat maakt mijn werk zo geweldig. Daarbij vind het leuk om mijn kennis te delen en mensen te adviseren over onderhoudswerkzaamheden.
"Geen bla bla, maar nakomen van de gemaakte afspraken".
Als dat betekent dat er buiten de reguliere uren gewerkt moet worden om iets voor elkaar te krijgen, dan hoort dat er gewoon bij. Ook als het mogelijk of wenselijk is om zelf de handen uit de mouwen te steken dan doe ik dat.
Het eindresultaat dient een tevreden opdrachtgever te zijn waarbij ook de opdrachtnemer en ikzelf met een tevreden gevoel op de uitgevoerde werkzaamheden terug kunnen kijken.

Westkanaalweg 14, 2461 ED Ter Aar  |  marcel@bicaro.nl  |  Tel. 06-50480770  |  KvK nr. 58461809  |  BTW nr. NL002025118B20  |  ING bank NL26 INGB 0006 1367 42